EMB-SYSTEM Rendszerház Kft. - Győr

  • Legfrisebb híreink

  • Ismertető anyagaink

  • Popular

   

Elkészült a Windows 8

Megjelent: Szerző: itcafe.hu Kategória: Hírek, hasznos információk.

Az új kiadás terjesztése megkezdődött, elsőként a partnerek férhetnek hozzá, a nagyközönség pedig október 26-tól vásárolhatja meg. Kész a Windows Server 2012 is.

A Microsoft augusztus első hetére ígérte a Windows 8 kódjának véglegesítését, és tartotta a szavát: a hónap első napján elkészült az operációs rendszer gyártásra kész ún. RTM (release to manufacturing) változata, mely a 9200-es buildszámot viseli. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztés és a tesztelés lezárult, a terméket kiadásra késznek ítélte a vállalat, és átadta a PC-gyártó partnereinek. A cég azt is bejelentette, hogy elkészült a Windows Server 2012 RTM is.

A Windows 8-hoz elsőként a PC-gyártók jutnak hozzá, majd augusztus közepétől többlépcsős ütemezésben kapnak hozzáférést az új rendszerhez a különféle partnerek. Augusztus 15-től az MSDN-előfizetéssel rendelkező fejlesztők, illetve a TechNet-előfizetők tölthetik le, majd 16-tól a partnerhálózat tagjai, illetve ugyanettől a naptól a frissítési garanciás mennyiségi licenccel rendelkező ügyfelek számára is elérhetővé válik a Windows 8 Enterprise. Szeptember 1-jétől aztán a frissítési garancia nélküli mennyiségi licenccel rendelkező vállalati felhasználók már megvásárolhatják a terméket.

Ahogy azt korábban bejelentette a cég, a termék kiskereskedelmi forgalmazása október 26-án indul. A Windows 8 Pro változatára az operációs rendszer előző kiadásairól (XP-ről, Vistáról vagy Windows 7-ről) 2013. január 31-ig kedvezményes, kontinensünkön 40 eurós áron lehet frissíteni. Fut az ún. Windows Upgrade Offer program is, mely a Windows 7-tel szállított számítógépek vásárlóinak ad lehetőséget arra, hogy október 26-tól diszkontáron szerezhessék be az operációs rendszer új kiadását. Ebben azok a 2012. június 2. és 2013. január 31. között vásárolt számítógépek vehetnek részt, amelyeken előtelepített Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional vagy Ultimate operációs rendszer található. Ezek tulajdonosai október végétől 14,99 euróért (az Egyesült Államokban 14,99