EMB-SYSTEM Rendszerház Kft. - Győr

 • Legfrisebb híreink

 • Ismertető anyagaink

 • Popular

   

A Windows 8 után új hardverek is érkeznek majd a Microsofttól

Megjelent: Szerző: itcafe.hu Kategória: Hírek, hasznos információk.

Steve Ballmer magabiztosan jelentette ki, hogy új fejlesztési és kereskedelmi projektjeiktől nagy sikert vár.

A Microsoft tegnap ünnepélyes keretek között bocsátotta útjára legújabb operációs rendszerét, a Windows 8-at, de egy interjúban a vállalat vezetője pár napja már arról beszélt, hogy – többek között az új rendszerre építve – terveik szerint új eszközökkel jelenik meg a cég a piacon.

Kedvezmények ösztönzik az átállást

Mától az egész világon, így hazánkban is mindenki számára elérhető a Windows 8. A cég bemutatói rendre a rendszer sokoldalúságát, egységesítő jellegét hangsúlyozzák: „Nincs még egy operációsrendszer-család, amely asztali gépen, notebookon, táblagépen és mobiltelefonon ugyanazt a rendszert nyújtaná felhasználóinak, fejlesztőinek és üzemeltetőinek” – fogalmaz a hivatalos bejelentés. Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója is azt emelte ki, hogy „a Windows 8 képes arra, hogy kihozza az internetből és a felhőből a maximumot. Ráadásul akárhány és akármilyen eszközt használunk – táblagépet, okostelefont, vagy PC-t – a Windows 8 segítségével mindig a jól megszokott, »testre szabott« környezetben találhatjuk magunkat. Az új korszaknak új eszközei és új kütyüi lesznek, ezeket pedig a Windows 8 kelti leginkább életre. És ez újradefiniálja a felhasználó és a Microsoft közötti kapcsolatot is” – fogalmazott a szakember.

A Windows 8 két változata lesz elérhető kiskereskedelmi forgalomban, a Windows 8 és Windows 8 Pro. Az üzleti felhasználók számára a Windows 8 Enterprise verzió kínál megoldást a mobil hatékonyság növelésére, egyebek mellett a Windows To Go, a Direct Access és a BranchCache funkciókkal, valamint az olyan továbbfejlesztett biztonsági képességekkel, amilyen például a BitLocker és az AppLocker.

A Windows 8 új generációjával egy időben új taggal, az ARM processzorra épülő táblagépekre tervezett Windows RT-vel bővül a Windows-család, amelyet a felhasználók az eszközökön előtelepítve vásárolhatják meg.

A Windows 8 a már meglévő számítógépekre kedvezményesen telepíthető: azok a felhasználók, akik Windows 7 operációs rendszerrel előtelepített számítógépet vásároltak 2012. június 2-át követően, mindössze 14,99 euróért juthatnak hozzá a Windows 8 Pro változathoz. Az ajánlat 2013. január 31-ig érvényes, melyre a hivatalos oldalon lehet regisztrálni.

Azon felhasználók, akik korábban vásárolt eredeti Windows 7, Windows Vista vagy Windows XP rendszerrel rendelkeznek, szintén kedvezményesen frissíthetnek Windows 8 Pro rendszerre. A Windows 8 Pro frissítés letölthető verziójának promóciós ára 9 000 forint, míg a nagyobb elektronikai áruházláncokban kapható, telepítő DVD-t is tartalmazó kiadásának ajánlott végfelhasználói ára 17 990 forint.

Saját rendszerhez saját hardver?

A bejelentéshez kapcsolódva Steve Ballmer a BBC-nek adott nemrég exkluzív interjút, ahol a korábbi pletykákat megerősítve kijelentette, hogy ahol piaci lehetőséget látnak, ott mindenképpen megjelennek a felhasználói igényeket kielégítő új hardverekkel is.

Habár egy bizonyos mértékű hardverkínálat mindig is része volt a Microsoft portfóliójának (pl. az Xbox vagy a Kinect, hogy csak a legújabbakat említsük), a nyáron igen nagy feltűnést keltett Ballmer, amikor bejelentette, hogy Surface néven saját táblagépet dobnak piacra. A PC-gyártók nem igazán lelkesedtek azért, hogy a Microsoft belép az ő játékterükre, különösen a Dell vezetői bírálták élesen a redmondi cég új koncepcióját.

Pedig mindezt a Microsoft nagyon komolyan veszi. A most megjelent új rendszerek – egyelőre még erősen vitatott – radikális változtatásai egy karakteres saját irányt jeleznek. Ezek egyike a már megszokott asztal helyére lépő „csempés” kezdőfelület, amely egyértelműen az érintőképernyős eszközökre való hangsúlyáthelyezést mutatja, illetve az ARM-processzorokra tervezett Windows RT. Vagyis a Microsoft a hagyományos asztali szegmens megtartásával, annak modernizációjával kíván fokozatosan versenyre kelni az Apple-lel, illetve az androidos rendszerekkel a mobil eszközök piacán.

Ballmer mindenesetre határozottan jelentette ki, hogy a hardveres és a szoftveres kihívások mellett cége meg fog felelni azoknak az elvárásoknak is, amelyek az egyre terjedő felhőrendszereknek köszönhetőek.

Média

490 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás MichaelBic MichaelBic 2018. április 02

  вывески шашлычных

  Уличные и интерьерные вывески. Pos-материалы. Объёмные буквы. Световые панели. Торговое оборудование. Оформление бренд зон. Широкоформатная печать. Брендирование автотранспорта. Собственное производство, логистика, монтаж и сервис. В городах: Москва, Санкт-Петербург [url=https://rusadv.top/] широкоформатная печать виды [/url]

 • Hozzászólás hivatkozás ThomasSuery ThomasSuery 2018. április 01

  брендирование авто прайс

  Уличные и интерьерные вывески. Pos-материалы. Объёмные буквы. Световые панели. Торговое оборудование. Оформление бренд зон. Широкоформатная печать. Брендирование автотранспорта. Собственное производство, логистика, монтаж и сервис. В городах: Москва, Санкт-Петербург [url=https://rusadv.top/] брендирование авто коммерческое предложение [/url]

 • Hozzászólás hivatkozás Davidgal Davidgal 2018. április 01

  вывески мотелей

  Уличные и интерьерные вывески. Pos-материалы. Объёмные буквы. Световые панели. Торговое оборудование. Оформление бренд зон. Широкоформатная печать. Брендирование автотранспорта. Собственное производство, логистика, монтаж и сервис. В городах: Москва, Санкт-Петербург [url=https://rusadv.top/] вывески фитнес центров [/url]

 • Hozzászólás hivatkozás Raymondamern Raymondamern 2018. március 31

  undergroundcityphoto.com

  [url=http://doktorstolet.ru/]медицинская клиника[/url]

 • Hozzászólás hivatkozás Stevealles Stevealles 2018. március 31

  оклейка авто карбоновой пленкой

  Уличные и интерьерные вывески. Pos-материалы. Объёмные буквы. Световые панели. Торговое оборудование. Оформление бренд зон. Широкоформатная печать. Брендирование автотранспорта. Собственное производство, логистика, монтаж и сервис. В городах: Москва, Санкт-Петербург [url=https://rusadv.top/] вывески из пластика [/url]

 • Hozzászólás hivatkozás Michaelunefe Michaelunefe 2018. március 31

  Уже давно задумывалась над тем, чтобы в интимной зоне убрать ненужную растительность. Правда, думала, чтобы убрать именно на все время, но какое-то время назад посоветовалась со своим мужчиной и мы решили, что просто на длительное время. У подруг посоветовалась где это можно сделать и мне посоветовали салон эпиляции "Красотка". Было довольно просто их найти, так как удобное расположение в Москве, от метро идти пять минут всего. Тут тоже приняли меня без очередей и хорошо меня проконсультировали по поводу той процедуры, которую я хотела сделать. После чего очень профессионально выполнили ее. Никакой боли я практически не ощущала, все отлично. По цене тоже меня все устроило.

 • Hozzászólás hivatkozás Natelkafex Natelkafex 2018. március 27

  Смотри обязательно : [url=http://kak-sdelat-makijazh.female-rus.ru/]как сделать аниме макияж[/url]

 • Hozzászólás hivatkozás Morianaoxime Morianaoxime 2018. március 21

  [url=http://otdyh-na-more.info-sovety.ru/category.php?cat=gde-samyj-luchshij-otdyh&page=101&sortby=rating]отдых в азии летом где лучше[/url]

  А вы знаете: [url=http://otdyh-na-more.info-sovety.ru/watch.php?vid=6e600ee6d]где лучше отдых в сиде или алании[/url]

 • Hozzászólás hivatkozás Francismus Francismus 2018. március 12

  монтаж систем дымоудаления

  [url=http://safety86.ru/razrabotka-planov-evakuatsii/]план эвакуации[/url]

 • Hozzászólás hivatkozás FreddySiz FreddySiz 2018. március 10

  [url=http://sx74.ru/]проститутки челябинска[/url]

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

   
Ön itt van: Home A Windows 8 után új hardverek is érkeznek majd a Microsofttól

Keressen fel bennünket!

Hívjon minket telefonon:
+36/20/9656-059

Írjon email-t
info@emb-system.hu